skip to Main Content

KUSTERS   /   BIJHORENDE PRODUCTEN   /   GLAS

AGC
Glas met hoog isolatieniveau 

 

AGC Glass Europe produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en interieurglas). Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, en is gevestigd in België.

Bij Kusters nemen we alle mogelijke soorten beglazing af bij AGC Wijnegem. Dit afhaal- en productiepunt ligt vlak naast ons filiaal in Antwerpen. Door de jaren van wederzijds vertrouwen, bouwden we een langdurige relatie op waardoor we glas met de sterkste isolatie aan een competitieve prijs kunnen aanbieden aan onze klanten. 

WEBSITE AGC

Wij kiezen voor jouw project de gepaste isolatiewaarde (of Ug-waarde) en de soort beglazing

AGC produceert beglazingen met verschillende performatiewaarden en prijzen. In het algemeen betekent betere isolatie en zonnefactor een verhoging van de prijs. Een Kusters vertrouwenspersoon is gespecialiseerd om de juiste beglazing te selecteren op basis van de isolatiewaarden van je woning, de gekozen raamprofielen en de gebruikssituatie.

Ten eerste dient een keuze gemaakt te worden tussen dubbel, drievoudig, zonnewerend, geluidsdempend of veiligheidsglas. Voor dubbele beglazing bieden wij twee gamma's aan ; Thermobel Top en Thermobel Advanced. Elk gamma heeft daarnaast ook enkele varianten met eigen isolatiewaarden. Het driedubbel glas van AGC staat bekend als Thermobel TG (Triple Glazing). 

Thermobel Advanced 1.0 is momenteel het populairst bij onze klanten. De isolatiewensen van onze klanten stijgt jaarlijks alsook de performatiewaarden van ons aanbod. 

THERMOBEL TOP 1.1
Dubbele beglazing met Ug-waarde van 1,1 W/m²K

Dit glas bevat twee glasbladen en een extra coating waardoor  twee keer meer energie binnen blijft dan bij de klassieke dubbele beglazing.

De hogere isolatiewaarde wordt bekomen door de coating op één van de glasbladen. Een dunne, doorzichtige en bijna kleurloze metaallaag reflecteert de omgevingswarmte van de ruimte terug naar binnen. 

BEKIJK DE BROCHURE

Kusters beglazing
Kusters glas voor ramen en deuren

THERMOBEL ADVANCED 1.0 / 0.9 / 0.8
Dubbele beglazing met Ug-waardes tussen 0.8 en 1.0 W/m²K

Ook Themobel Advanced bestaat uit twee glasbladen met een spouw ertussen en een coating.  De coating is echter van een hoger performatieniveau.

Naast het gebruik van de laatste nieuwe coatingsamenstelling wordt de isolatiewaarde ook gedrukt door een geoptimaliseerd edelgas tussen de glasplaten.

BEKIJK DE BROCHURE

THERMOBEL TG 
Driedubbele beglazing met Ug-waardes tussen 0.4 en 0.8 W/m²K

Drievoudige superisolerende beglazing Thermobel TG bestaat uit drie glasbladen waarvan het buiten- en het binnenglasblad voorzien zijn van een superisolerende coating.

Door gebruik te maken van drie glazen en verschillende coatings wordt het warmteverlies tot een minimum herleid. Dit glastype is erg interessant voor passieve en lage-energie gebouwen.

BEKIJK DE BROCHURE

Kusters thermobel Energy

THERMOBEL ENERGY
Zonwerende beglazing

Thermobel EnergyN heeft als bijzondere eigenschap dat zij de voordelen van een thermisch isolerende beglazing combineert met de functie van zonwering.

De innovatieve coating zorgt ervoor dat de zonnefactor (ZTA) verlaagt naar 40%. Daarnaast is deze dubbele beglazing ook superisolerend met zijn Ug-waarden van 1.0, 0.9 of 0.8 W/m²K. Door Thermobel Energy beglazing geniet je van het invallend licht zonder dat je ruimte opwarmt.

BEKIJK DE BROCHURE

STRATOBEL
Gelaagd glas voor een verhoogde geluidwerendheid en veiligheid

Stratophone is samengesteld uit twee of meerdere bladen floatglas die verenigd zijn door twee of meerdere tussenlagen in kunststof polyvinylbutiral (PVB), waarvan er minstens één akoestische eigenschappen heeft.

Geassembleerd met een isolerende dubbele of driedubbele beglazing biedt je raam betere akoestische prestaties ,weerstand en elasticiteit. Doordat het glas versplintert eerder dan breekt, ben je beschermt tegen verwondingen of doorvallen.

Tenslotte kunnen wij door het kleuren van de PVB-tussenlagen je glas ook voorzien van originele kleurtinten. 

BEKIJK DE BROCHURE

Kusters gelaagd glas
Back To Top